+38 098 522 55 90
Замовити зворотний дзвінок

​Де швидко зарядити електромобіль в Україні?

​Де швидко зарядити електромобіль в Україні? ​Де швидко зарядити електромобіль в Україні?
15 грудня

Де зарядити електромобіль в Україні?

Електромобілі користуються у світі великою популярністю, так як мають велику кількість переваг в порівнянні з бензиновими авто. Світовий ринок електрокарів розвивається постійно, практично в кожній розвиненій країні налагоджена мережа заправок, в яких можна швидко і без проблем зарядити акумулятор.

Заправка акумуляторів

Побутує така думка, що зарядити електромобіль дуже важко, але це лише помилка. Перевагою електромобілів є те, що «заправити» їх можна від будь-якої електромережі: будь це спеціально зарядна станція або звичайна домашня розетка з напругою понад 200В.

Так як кількість електромобілів на території України збільшується з кожним днем, компанія Eco Cars надає можливість швидкої підзарядки вашої машини у будь-якому місті нашої широкої країни, наприклад якщо ви зі столиці скористуйтися мапою електрозаправок Київ. Цикл повної зарядки Nissan Leaf від мережі 32А складає 3,5 години. В даний момент Вам будуть надані послуги зарядних станцій таких провідних виробників, як:

• ABL - німецький концерн, який постачає широку лінійку зарядних пунктів по всьому світу;

• Keba - австрійська організація і провідний європейський постачальник електрозаправок в Україні;

• Schneider Electric - французька компанія, яка постачає електричні заправки по всій Європі і в нашу країну також.

Вартість зарядки буде залежати від наступних параметрів:

· Моделі електромобіля;

· Способу зарядки;

· Кількості спожитої енергії;

· Часу зарядки.

Дуже популярні безкоштовні заправні станції. Кожен бажаючий без проблем і абсолютно безкоштовно може зарядити там акумулятор.

Особливості електрокарів і їх зарядки

Існує кілька способів зарядки електрокарів:

• Mode 1 - самий базовий. Це зарядка зі змінним струмом від побутової мережі, коли в звичайну розетку включається кабель без додаткових захисних пристроїв. Він не гарантує безпеки в разі перегріву кабелю / розетки або короткого замикання, тому не використовується в сучасних електромобілях. Час зарядки стандартного електрокара з батареєю в 20-25 кВт * год становить 6-8 годин.

• Mode 2 - те ж саме, що і перший варіант, але із застосуванням фірмового кабелю з захистом. Він стежить за тим, щоб не було короткого замикання або перегріву кабелю, за допомогою простих світлових індикаторів інформує про процес заряду.

• Mode 3 - зарядка зі змінним струмом підвищеної потужності з використанням окремої розетки, яка по суті є спеціальною зарядною станцією. Вона має необхідний захист, стежить за процесом заряду, а підключення машини здійснюється через вбудований в неї кабель з відповідним конкретному електромобілю роз'ємом. Розетка типу Mode 3 може бути встановлена в будь-якому місці - в будинку, офісі або на вулиці. Залежно від типу використаного кабелю (однофазного або трифазного), зарядка може видавати від 7,2 до 43 кВт. Відповідно, час «заправки» стандартного сучасного електрокара становитиме від 4 годин до декількох хвилин.

Щоб скористатися такою електрозаправкою, потрібно надати карту доступу (видається адміністрацією підприємства, на території якого встановлено станція). Зараз всі публічні зарядні станції в Україні є безкоштовними.

• Mode 4 - найшвидший на даний момент спосіб зарядки електромобіля. На відміну від попередніх варіантів, тут використовується постійний струм. Популярний японський стандарт зарядної станції CHAdeMO видає до 62,5 кВт енергії, що дозволяє зарядити акумулятор стандартного електрокара за 20-30 хв.

x